english

Bajke za laku noć

Program Bajke za laku noć osmišljen je u Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke, a podržalo ga je i sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske kao program kojim se potiče razvoj publike u kulturi. Programom su predviđene radionice čitanja s lokalnom djecom te naposljetku snimanje odabranih materijala.

Nakon što su djelatnice Ivanine kuće bajke odabrale bajke iz Hrvatske i ostatka svijeta koje konceptualno čine cjelinu objedinjenu pod nazivom "Bajke za laku noć", glavni dio provedbe projekta započeo je u listopadu 2020. godine. Mario Kovač, renomirani hrvatski redatelj i glumac, održao je prvu radionicu s učenicima dramske skupine Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana 20. listopada 2020. godine. Tako su na radionici, a kasnije i u snimanju, sudjelovali učenici Sandra Blašković, Dražen Grgurić, Tena Lipošćak, David Rupčić, Martina Vučetić, Aleksandra Vujnović i Sara Zildum. Nakon održane tri radionice, naši talentirani mladi glumci ušli su u studio 3. studenog kada je započelo snimanje bajki. Cjelokupno snimanje provedeno je u studiju Radio Ogulina, uz stručnu pomoć ton-majstora Nenada Višnjića i pod budnim okom (i uhom!) Marija Kovača.

Rezultat je deset bajki koje vam danas predstavljamo u našoj jedinstvenoj Bazi bajki! Bajke za laku noć vodit će vašu maštu na čarobni put oko svijeta iz udobnosti vašeg doma: od okolice Rijeke i Konavala u Hrvatskoj preko Engleske i Norveške, Njemačke i Kapverdskih Otoka, Kostarike i Grčke do Australije i Trinidada. Udobno se smjestite i uživajte!

 

Bal od sedam pari cipela

Čarobna svirala

Cvrčak gatalac

Djevojka iz ružmarina

Lažeš

Oca voli poput soli

Šašavi Jack

Tri čarobne naranče

Usnuli kraljević

Začarani kraljević